Vízkő-, és rozsdaoldó, felülettisztító, fertőtlenítő

 Kategória TISZTÍTÓSZER RECEPTEK

Szintén a konyhában előforduló alapanyagból, a citromsavból remek tisztítószert készíthetsz pillanatok alatt. A citromsavat szörpök, dzsemek tartósításán kívül használhatod vízkő- és rozsdaoldásra, mosogató, konyhapult, mosdó, wc, csaptelepek tisztítására és fertőtlenítésére.

Elkészítési idő: 2 perc

Hozzávalók:

Elkészítés:

  • 1-2 evőkanál citromsavat tegyél fél liter meleg vízbe
  • Addig keverd míg teljesen feloldódik a por, majd csepegtess bele pár csepp illóolajat
  • Öntsd az oldatot szórófejes üvegbe

Mire és hogyan használd?

Permetezz a szerből a tisztítani kívánt felületre, hagyd hatni pár percig, öblítsd le vízzel, majd töröld le száraz ronggyal.

Tipp: miután végeztél a felület tisztításával, pl. mosdó, csaptelepek vízkőtelenítése, ajánlott száraz ronggyal letörölni, ezáltal késleltethető az ismételt vízkövesedés.

A csaptelepek csillogni fognak használata után 😊.

Alkalmazható valamennyi konyhai és a fürdőszobai eszközön, berendezésen, kiváló vízkőtelenítő és rozsdaoldó. Mivel gyengébb sav, mint az ecet, ezért használhatjuk kávéfőző és vízforraló vízkőmentesítésére is.

A citromsav kiváló tisztító és fertőtlenítő szer, hatékonyan oldja a zsíros és szappanos szennyeződéseket, a vízkövet és a mosószer maradványait, anélkül, hogy kellemetlen szagot hagyna maga után. Mivel teljesen illatmentes, ezért, ha egy kis illatra vágynál, érdemes illóolajat csepegtetni az oldatba. Javasolt olyan illattal kombinálni, ami egyben baktériumölő és fertőtlenítő hatással rendelkezik (levendula, citrom, teafa, narancs stb.)

Akárcsak az ecet, a citromsavas oldat is jól működik öblítőként a mosógépben és a mosogatógépben egyaránt. A gép öblítő rekeszébe tölts a jelölésig citromsavas oldatot, ami kb. 0,5-1 dl, és indulhat a mosás/mosogatás. 😊 Ráadásul ez nemcsak a ruháknak, hanem a gépednek is jó, hiszen megkíméled a vízkövesedéstől.

Az elkészült tisztítószert fénytől védett helyen, gyermekektől elzárva tároljuk.

Mire ne használd?

Ne alkalmazzuk gránit, márvány és természetes kő felületen.

Ajánlott bejegyzések
Kapcsolat

Gyors kapcsolat felvétel

0
0

Start typing and press Enter to search