MOSÓSZÓDA ALAPÚ TISZTÍTÓSZER

 Kategória TISZTÍTÓSZER RECEPTEK

Leginkább a mosókonyhában, fürdőszobában előforduló alapanyagból, a mosószódából nagyon hatásos tisztítószert lehet készíteni pillanatok alatt. A mosószódát a ruhák mosásán, áztatásán kívül használhatjuk például mosogatáskor, leégett edények megmentésére, szappanlerakódások eltávolítására, felmosáshoz és még kárpittisztításra is.

Elkészítési idő: 2 perc

Hozzávalók:

Elkészítés:

  • 1 evőkanál mosószódát szórj fél liter meleg vízbe
  • Addig keverd míg teljesen feloldódik a por, majd csepegtess bele pár csepp (fertőtlenítő hatású) illóolajat
  • Öntsd az oldatot szórófejes üvegbe

 

Mire és hogyan használd?

Permetezz a szerből a tisztítani kívánt felületre, hagyd hatni pár percig, öblítsd le vízzel, majd töröld le száraz ronggyal.

Megjegyzés: a mosószódás oldat fehér port hagy maga után, ezért szükséges a tisztítandó felületet leöblíteni vagy ronggyal áttörölni.

Alkalmazható valamennyi konyhai és a fürdőszobai eszközön, berendezésen, kiváló zsíroldó hatása van. Folteltávolító tulajdonságának köszönhetően pedig kárpittisztításra is használható. Ez esetben fújjuk az oldatot a szövetre és szivaccsal óvatosan dörzsöljük át a szennyeződést. Javasolt színpróbát végezni!

Mint a többi környezetbarát tisztítószer, a mosószóda is teljesen illatmentes, ezért, ha illatos szert szeretnénk készíteni, érdemes pár csepp (fertőtlenítő hatású) illóolajat csepegtetni az oldatba (levendula, citrom, teafa, narancs stb.)

Az elkészült tisztítószert fénytől védett helyen, gyermekektől elzárva tároljuk.

Mire ne használd?

Ne alkalmazzuk alumíniumedények esetén, illetve politúrozott és lakkozott felületeken.

 

Ajánlott bejegyzések
Kapcsolat

Gyors kapcsolat felvétel

0
0

Start typing and press Enter to search