(Edzés)Terv házimunkákhoz

 Kategória BLOG

Egy-egy házimunka elvégzése után érezhettük már úgy, hogy annyira elfáradtunk, mintha kardio edzésen vettünk volna részt. Jó hír, hogy a házimunkák végzése közben is égetünk kalóriát, nem is keveset. A Good Housekeeping Institue tanulmánya szerint a tesztalanyok átlagosan 602 kalóriát égettek kétórányi takarítással. A legjobb kalóriaégető házimunkának a 40 percnyi portörlés bizonyult 194 kalóriavesztéssel, amit a 20 perces ablakpucolás és 20 perces felmosás követett 115 és 117 kalóriaégetéssel. A 20 perces fürdőszoba takarítás során 100 kalóriától, míg ugyanennyi ideig tartó porszívózással 86 kalóriától szabadultak meg a tesztelők. A robotporszívózás nem ér ?. Összehasonlításképpen példaként hozták fel, hogy egy 5 km-es futás alatt csak 374 kalóriát égetünk el. 

Vannak, akik viszont professzionális szinten űzik a takarítással egybekötött testmozgást. Ebben a videóban például olyan gyakorlatokat ismerhetünk meg amivel garantáltan növelhetjük a házimunka végzése közben elégetett kalóriák számát.

Aki személyre szabottan szeretné megtudni, hogy hány kalóriától szabadul meg a háztartási és házkörüli munkák végzése során, megnézheti  a kalóriaégetés kalkulátor segítségével. Csak meg kell adni a testtömeget (kg), a tevékenység időtartamát (perc), végül pedig ki kell választani milyen tevékenységet folytatunk. A kalkulátor 3 nagy csoportra (sport, háztartási és házkörüli munkák, egyéb tevékenységek) osztotta a tevékenységeket, így mi is tudunk összehasonlítást végezni, hogy például egy órányi aerobikkal, mosogatással vagy katonai meneteléssel égetünk több kalóriát ?.

Ugyanúgy mint a sportban, nem árt, ha a házimunkához is készítünk tervet. Ennek segítségével egyszerűbben tudjuk követni a napi, heti vagy akár a havi teendőket, így nem kell azon tűnődni, hogy mikor is kellet volna a fürdőszobai nagytakarítást ismét elvégeznünk, vagy mikor is cseréltük utoljára a törölközőket. Rengeteg lelkes anyuka készített és osztott meg olyan listát, amely a különböző házimunkákat rendszerezi. Ezek közül random válogattunk, illetve szerkesztettünk egy „üres” listát is, amit igényeinek megfelelően lehet kitölteni. 

Letölthető házimunka tervezők

 

Ajánlott bejegyzések
Kapcsolat

Gyors kapcsolat felvétel

0
0

Start typing and press Enter to search