Új év, új fogadalmak, új blog, új márka

 Kategória BLOG

Új év, 2020, új fogadalmak, környezettudatos háztartást fogok vezetni, törekszem a hulladékmentes életmódra, új blog, ökomódszer, új márka, Benita!:)

Az ökomódszer bejegyzésein keresztül olyan környezetbarát praktikákat, természetes alapanyagokat, eszközöket ismerhettek meg, amelyek egy háztartás nélkülözhetetlen elemei. Szó lesz egyszerű de nagyszerű megoldásokról a mindennapokra, legyen szó akár a szelektív hulladékgyűjtésről, újrahasznosításról, takarításról, mosásról, mosogatásról és egyéb házimunkákról. Ha már muszáj egy háztartást vezetni, csináljuk jól, betartva az előírásokat (pl. szelektív hulladékgyűjtő társaságok tájékoztatóit, a háztartási gépek gyártóinak használati utasításait stb.), figyeljünk arra, hogy vegyszermentesen végezzük a munkát, a lehető legkevesebbet ártva az egészségünknek és a környezetünknek.

Az öko módszerek lényege az, hogy nagyon kevés vegyi anyaggal dolgozunk, amelyek előállítása nem környezetszennyező, és felhasználásuk után károsanyag-mentesen bomlanak le a környezetben. Az ilyen anyagok felhasználásával, –  amiket egyébként a dédik is bevetettek a takarítás során- , élvezetesebbé, egyszerűbbé és sok esetben költséghatékonyabbá válik a házimunka. Tehát ezekkel a módszerekkel egyrészt pénzt spórolunk, másrészt drasztikusan csökkenthetjük a vegyszereket tartalmazó műanyag flakonok számát. Legyen célunk olyan háztartás vezetése, ami egy egészséges tisztaságú otthont eredményez családunk, magunk, lakótársaink részére. Bár sokak szerint attól, hogy egy háztartásban csökkentjük a hulladék- és a vegyszer mennyiséget, még nem mentjük meg a világot; azért próbálkozni lehet.. ? Sok zöld háztartás sokra megy!

 

Ajánlott bejegyzések
Kapcsolat

Gyors kapcsolat felvétel

0
0

Start typing and press Enter to search