Hogyan tisztítsuk a gyerekjátékokat természetesen? 4 biztonságos és egyszerű tipp

 Kategória BLOG

A különböző játékok különböző kihívásokat jelentek a tisztításuk és fertőtlenítésük során. Nézzünk néhány játéktípust, hogyan érdemes tisztán tartani.

  1. Plüss játékok

Először is meg kell nézni a játék címkéjén, használati utasításán az ajánlott tisztítási módot. Ha csak kézzel mosható, meleg, mosószappanos vízzel ajánlott kimosni.

Ha gépben is mosható, érdemes egy párnahuzatba vagy mosóhálóba tenni a plüssöket. A mosópor adagolóba tegyünk pár evőkanál mosószódát, az öblítő helyére pedig fertőtlenítés céljából töltsünk ecetet. Válasszunk kímélő programot, alacsony fordulatszámú centrifugálással. (Mosás előtt nem árt ellenőrizni, ereszti-e a játék a színét)

Mindkét esetben érdemes a napon szárítani ezeket a játékokat, hiszen a napfény is fertőtlenít.

  1. Fürdőjátékok, műanyag játékok, szilikon és gumi játékok

A fürdőjátékok gyakori tisztítást igényelnek. Legegyszerűbb tisztítási módja, ha betesszük őket a mosogatógépbe. 65 fokos programon, szintén ecetes öblítéssel már jó eredményt érünk el.

Áztathatjuk is ezeket a típusú játékokat meleg mosószappanos vízben, a nehezen tisztítható részeket pedig egy régi fogkefével átsikálhatjuk.

Azokat a játékokat, amik elemet tartalmaznak csak törlőronggyal szabad áttörölni. Meleg mosószappanos vízbe áztassuk be a törlőrongyot, alaposan csavarjuk ki és töröljük át vele a tisztítani kívánt felületet.

  1. Fa játékok

A fa játékoknál figyelni kell arra, hogy ne maradjanak sokáig nedvesek. Ecetes keverékbe (1:1 arányú víz-ecet) áztatott, és jól kicsavart törlőkendővel ajánlott áttörölgetni, és minél hamarabb megszárítani.

  1. Babák

Szintén a címkéje szolgál iránymutatásul. A baba haja mosható samponnal, a műanyag részeket át lehet törölni szappanos vagy ecetes törlőronggyal, a ruhája pedig mosógépben vagy kézzel mosva tisztítható. A szárítás legjobb módja itt is a napfény.

Elemmel működő játékot ne tegyünk se mosógépbe, se mosogatógépbe és ne áztassuk.

Milyen gyakran érdemes tisztítani a játékokat?

Mindenképpen tisztítást igényelnek a játékok, amikor láthatóan koszosak lettek. Egyébként hetente javasolt tisztítani és havonta fertőtleníteni, továbbá minden betegség után érdemes elvégezni a procedúrát.

 

Ajánlott bejegyzések
Kapcsolat

Gyors kapcsolat felvétel

0
0

Start typing and press Enter to search