ÖkoKör 1. alkalom, ismerkedés, program bemutatása

 Kategória BLOG

Az ÖkoKör képzés helyszíne bárhol lehet. Mi egy központi helyen foglaltunk le egy tárgyalót, ahol mindenki kényelmesen elfér, és nem utolsó szempont volt az sem, hogy ott ki tudtunk alakítani egy játszósarkot azon résztvevők gyermekei számára, akik ez idő alatt nem tudnák megoldani a picik felügyeletét. Az első alkalom, az ismerkedésről és a program felvázolásáról, valamint a természetes tisztítószerek (mosószóda, szódabikarbóna, folttisztító só, citromsav, marhaepe szappan) kiporciózásáról szólt, amit az elkövetkezendő időkben tesztelünk, vagyis amikkel mosni, takarítani fogunk. 😊 

Összességében elmondható, hogy a csoporttagok közül az öko életmóddal szinte mindenki akkor kezdett el ismerkedni, amikor valamilyen változás állt be az életében, például amikor gyermeke született. Volt, aki innentől kezdve döntött úgy, hogy csak öko mosóport, mosogatószert tart otthon, vagy aki mosható pelenkázásra váltott, amit nagyon nem mindegy mivel mosunk és fokozatosan tért át a háztartás többi szegmensébe a zöldítésre. Minden csoporttagban van közös, hiszen próbálják a háztartásban a vegyszerek számát minimalizálni, és a természetességre törekedni, az egészséges környezet kialakítását megcélozni, ugyanakkor eltérő szinten űzik az öko háztartásvezetést, ezért ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy tapasztalatot cseréljünk egymással. Például mi szervezők, is eltérő szinten vagyunk a zöld háztartásvezetést illetően, ugyanis míg egyikünk az öko termékeket részesíti előnyben, és azt tartja fontosnak, hogy semmi káros összetevő ne legyen az adott szerben, addig másikunk a hulladékcsökkentés szemszögéből kezdett bele az öko életmódba és magának keveri természetes alapanyagokból a tisztítószereket, csökkentve a flakonok számát. Nem számít, hogy hogyan kezdünk bele az egészségesebb, zöldebb életmódba, lényeg, hogy megtesszük az első lépést egy jó irány felé!

Az első találkozás során szó volt arról, hogy milyen veszélyeknek vagyunk kitéve a takarítás során használt vegyszerek miatt, továbbá ismertettük a tisztítószereken előforduló EU-s és nemzeti öko címkéket, valamint a veszélyességi jeleket. 

A találkozó után pedig az a feladatunk, hogy mindannyian áttekintjük az otthonunkat, mérést, számolást végzünk (pl. hányféle tisztítószert tartunk otthon), hogy tudjuk hol tartunk és miben szeretnénk fejlődni. Ezt a képzés végén megismételjük, így egy képet kapunk arról, hogy saját vállalásainkat mennyire sikerült véghez vinnünk. 

A következő találkozón a fürdőszoba és wc lesz a témánk.

Ajánlott bejegyzések
Kapcsolat

Gyors kapcsolat felvétel

0
0

Start typing and press Enter to search